Kiire pitsatainas
Kiire pitsatainas valmib ilma pärmita, sellegipoolest ei jää maitseomadused päris pitsataignale alla. Lihtsalt aega kulub tunduvalt vähem. Retsept pärineb 100 Rooga ``Pitsaraamatust`` ja olen alati just selle retsepti järgi pitsat valmistanud.
2 suurt pitsat
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl vett
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Vala vähehaaval juurde vesi, samal ajal tainast sõtkudes. Taigen on valmis, kui see on ühtlane, sile ja rullitav. Muidugi võib selle taigna ka köögikombainis valmistada, aga mul seda võimalust hetkel pole. Jaga taigen pooleks ning rulli jahusel laual suurteks ümmargusteks pitsapõhjadeks. Tõsta rullitud taigen jahuga üleriputatud ahjuplaadile, kata marinara kastmega, lisa juust ning meelepärane kate. Küpsetamiseks kasuta ahju altkuumust ja temperatuur keera maksimumini (250 kraadi). Nii küpseb pitsapõhi krõbedaks ja kate jääb mõnusalt mahlane.
0 comments:
Post a Comment